Διευκρινήσεις για το edupass και τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών tests

Σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, η εγγραφή των φοιτητών στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr/) είναι υποχρεωτική, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Φεβρουαρίου 2022.

Η εγγραφή στην πλατφόρμα edupass γίνεται μία φορά και στην συνέχεια δεν χρειάζεται καμία άλλη ενέργεια από τους φοιτητές. Με την εγγραφή απλά ο φοιτητής δίνει την συναίνεση του στο σύστημα edupass να αντλεί δεδομένα από τα συστήματα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών tests και να ενημερώνει την Γραμματεία του Τμήματος. Η ενημέρωση της Γραμματείας από το σύστημα edupass περιέχει απλά το ονοματεπώνυμο του φοιτητή, τον αριθμό μητρώου του και την ένδειξη:

  • ΠΡΑΣΙΝΟ, αν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή έχει κάνει το απαραίτητο διαγνωστικό τεστ και είναι αρνητικό                                                                                                        
  • ΚΟΚΚΙΝΟ, αν είναι αυτή την στιγμή θετικός στον κορωνοϊό
  • ΑΓΝΩΣΤΟ, αν δεν έχει σε ισχύ το απαραίτητο διαγνωστικό τεστ.                                                       

 

ΕΓΓΡΑΦΗ στο edupass

Για την εγγραφή στο edupass το μόνο που χρειάζεται είναι το AMKA και για την πιστοποίηση της ταυτότητας:

  • είτε οι κωδικοί του TAXISNET (εφορία)
  • είτε οι κωδικοί των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Τραπεζών (internet banking).

Για τους αλλοδαπούς φοιτητές που δεν έχουν Ελληνικό ΑΜΚΑ (ούτε έχουν βγάλει προσωρινό ΑΜΚΑ) και δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα edupass, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη. Παρακαλούνται οι αλλοδαποί φοιτητές που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα να στείλουν σχετικό email στην Γραμματεία του Τμήματος.

ΜΕΤΑ την εγγραφή στο edupass

Φοιτητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο. Απλά κάθε φορά που έρχονται στο Πανεπιστήμιο για τις εξετάσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους την φοιτητική ή την αστυνομική τους ταυτότητα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε έντυπη μορφή ή σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό τους.

Ανεμβολίαστοι φοιτητές

Θα πρέπει να κάνουν το απαραίτητο τεστ πριν την άφιξη τους στο Πανεπιστήμιο

  • PCR test              : 72 ώρες πριν την ώρα έναρξης της εξέτασης
  • Rapid test           : 48 ώρες πριν την ώρα έναρξης της εξέτασης

και να έχουν βγάλει την σχετική βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 από το www.gov.gr.

Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει καθυστέρηση ενημέρωσης του συστήματος edupass, οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν το απαραίτητο test αρκετά πριν την ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος (π.χ. την προηγούμενη μέρα) και να ζητούν από το διαγνωστικό κέντρο ή το φαρμακείο να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ το σύστημα, καταχωρώντας το αποτέλεσμα.

Κατά την προσέλευση τους στο Πανεπιστήμιο για τις εξετάσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους την φοιτητική ή την αστυνομική τους ταυτότητα και τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 από το www.gov.gr σε έντυπη μορφή ή σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό τους.

Προσοχή! ΔΕΝ γίνονται δεκτές οι τυχόν βεβαιώσεις αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 που εκδίδονται από τα ίδια τα διαγνωστικά κέντρα ή τα φαρμακεία (και όχι από το www.gov.gr)  γιατί δεν έχουν έγκυρο QR code και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα τους. Δεκτές είναι μόνο οι βεβαιώσεις που εκδίδονται από το www.gov.gr και οι οποίες και έχουν έγκυρο QR code και είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία σε όλους.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Χρήστος Βοζίκης

Κορυφή σελίδας