Σεμινάριο Ερευνητικού Έργου REDACt (BSB-966)

Το ερευνητικό έργο “Σύμπραξη για την Ταχεία εκτίμηση βλαβών από σεισμό» (Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium REDACt), πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Με βάση τα παραδοτέα και τα μέχρις στιγμής αποτελέσματά του, το έργο τιμήθηκε από την TESIM (Technical Support to the Implementation and Management of ENI CBC programmes) ως έργο Βέλτιστων Πρακτικών μεταξύ περισσότερων από εκατό διασυνοριακών έργων και παράλληλα αφιερώθηκε σ’ αυτό, το τρέχον μηνιαίο τεύχος του TESIM (https://tesim-enicbc.eu/voices/).

Το Έργο REDACt στοχεύει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας των Υπηρεσιών, στη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών και εν τέλει, στην αύξηση της Κοινωνικής Ανθεκτικότητας έναντι των σεισμών.

Τα αποτελέσματα του έργου συμπεριλαμβάνουν την υποστήριξη Υπηρεσιών στον σχεδιασμό Πρόληψης καταστροφών από σεισμό, Ετοιμότητας και Απόκρισης αλλά και την υποστήριξη του Κοινού με στόχο τη βελτιστοποίηση της ετοιμότητας και της απόκρισής του σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών εξαιτίας σεισμού.

Τα αποτελέσματα του Έργου θα παρουσιαστούν στους δικαιούχους (στελέχη Υπηρεσιών, επιστημονική κοινότητα, ενώσεις επαγγελματιών, Κοινό), την Τρίτη 13 Ιουνίου (9:30 έως 14:30) σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου «πολλαπλών χρήσεων» (κτήριο ΕΛΚΕ) της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του ΔΙΠΑΕ.

Συνημμένα:

Κορυφή σελίδας