Νέα Υπηρεσία Ενδιάμεσου (proxy) για πρόσβαση σε συνδρομητικές Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

H νέα υπηρεσία web proxy server (διακομιστή διαμεσολάβησης) του ΤΕΙ Σερρών επιτρέπει σε απομακρυσμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συνδρομητικές Ψηφιακές Βιβλιοθήκες.

Ποιος χρειάζεται τον εξυπηρετητή proxy

Ο proxy χρησιμεύει στην περίπτωση που θέλετε να έχετε πρόσβαση σε συνδρομητικές ψηφιακές βιβλιοθήκες από έναν υπολογιστή που δεν είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο του ΤΕΙ Σερρών.

Εάν ο υπολογιστής σας συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω ενός τρίτου παροχέα υπηρεσιών Internet (όπως για παράδειγμα ΟΤΕΝΕΤ, Forthet, HOL κτλ), τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον εξυπηρετητή proxy για να έχετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, η χρήση του proxy server θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την πρόσβαση στις συνδρομητικές αυτές Βιβλιοθήκες. Ο εξυπηρετητής proxy δεν προορίζεται για γενικότερη πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να περιορίζει πολλές κοινές λειτουργίες του Διαδικτύου, όπως τη μεταφόρτωση αρχείων, την προβολή e-mail, τη διεξαγωγή chat κλπ. Για τη χρήση του φυλλομετρητή σας για γενικότερη πλοήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό, οι ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να αφαιρούνται.

Η διεύθυνση και το port που πρέπει να προστεθούν στον χρησιμοποιούμενο φυλλομετρητή είναι οι παρακάτω:

Address: proxy.teicm.gr
Port: 8088

Κατά το άνοιγμα μιας σελίδας θα σας ζητηθεί να εισάγετε username/password. Αυτά μπορείτε να τα προμηθετείτε από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του ΤΕΙ Σερρών.

Sitemap

Κορυφή σελίδας