Πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Γραμματεία μέσω ασφαλούς σύνδεσης

Όλοι οι χρήστες του συστήματος της Ηλεκτρονικής Γραμματείας του ΤΕΙ Σερρών (σπουδαστές και μέλη ΕΠ) μπορούν πλέον να συνδέονται στο σύστημα μέσω ασφαλούς HTTPS σύνδεσης (Secure HTTP).

Η διεύθυνση για την ασφαλή πρόσβαση στο σύστημα είναι https://egram.teicm.gr

Μέσω της ασφαλούς αυτής σύνδεσης και των δυνατοτήτων κρυπτογράφησης που παρέχει το πρωτόκολλο Secure Sockets Layer (SSL), πραγματοποιείται κρυπτογράφηση κατά την ανταλλαγή των δεδομένων, εξασφαλίζοντας έτσι αυξημένη ασφάλεια κατά τη διακίνηση ευαίσθητων πληροφοριών (κωδικών πρόσβασης, βαθμολογιών κ.λ.π.). Μ' αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα υποκλοπής των δεδομένων κατά τη μεταφορά τους μέσω του δικτύου.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή σύνδεση θα πρέπει προηγουμένως να έχετε εμπιστευτεί την Κεντρική Αρχή Πιστοποίησης των Ελληνικών Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων (HARICA), η οποία έχει πιστοποιήσει και την Αρχή Πιστοποίησης του ΤΕΙ Σερρών. Η εμπιστοσύνη προς την Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού HARICA εκφράζεται με την εγκατάσταση του πιστοποιητικού της Κεντρικής Αρχής Πιστοποίησης HARICA στον πλοηγό που χρησιμοποιείτε.

Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Κεντρικής Αρχής Πιστοποίησης HARICA

Για να εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό της Κεντρικής Αρχής Πιστοποίησης HARICA στον πλοηγό του υπολογιστή σας, επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.harica.gr/trust.php, πατήστε το πλήκτρο Εγκατάσταση και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Σε περίπτωση που η αυτόματη εγκατάσταση από το πλήκτρο Εγκατάσταση δεν λειτουργεί στον πλοηγό σας, εγκαταστήστε το πιστοποιητικό που βρίσκεται σε αυτό το σύνδεσμο, σύμφωνα με τις οδηγίες του πλοηγού σας.

Έλεγχος Εγκατάστασης Πιστοποιητικού

Εφόσον εγκαταστήσατε το πιστοποιητικού της Αρχής Πιστοποίησης, ελέγξτε ότι πραγματικά έχετε εμπιστευθεί την Αρχή Πιστοποίησης της HARICA από αυτήν τη σελίδα.

Εφόσον ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα θα μπορείτε να συνδεθείτε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Γραμματείας μέσω του συνδέσμου https://egram.teicm.gr

Sitemap

Κορυφή σελίδας